В Москва се състоя подписването на договори за присъединяване на териториите на

...
В Москва се състоя подписването на договори за присъединяване на териториите на
Коментари Харесай

Путин подписа с лидерите на новите територии присъединяването към Русия

В Москва се състоя подписването на контракти за присъединение на териториите на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, както и окупираните по време на войната елементи на украинските Херсонска и Запорожка област, където бяха извършени референдуми. Снощи съветският президент Владимир Путин подписа укази за признание на Херсон и Запорожието за самостоятелни.

Подписването се организира в Георгиевската зала на Големия кремълски замък и беше предшествано от тирада на Путин. 

Ето какво сподели съветският президент в речта си:
Знаете, че в ДНР, ЛНР, Запорожката и Херсонската област се организираха референдуми, резултатите са ясни. Днес подписваме тяхното присъединение. Уверен съм, че Думата и Съветът на федерацията ще поддържат това решение. Това е правото на хората и е учредено на историческото единение. Ще помним героите на Донбас, починалите в Одеса и падналите в боевете по време специфичната военна интервенция (обяви минута мълчание). Зад избора на ДНР, ЛНР, Запорожката и Херсонската област стои нашата обща орис, нашето общо минало, никой не може да бъде разрушено. Последните руски водачи унищожиха великата ни страна, те сложиха народа пред приключен факт, без да схващат следствията, решението през 1991 година не се основаваше на мнението на хората - те не бяха запитани. СССР към този момент не съществува - предишното не може да бъде върнато, само че ние не се стремим към това. Хората от ДНР, ЛНР, Запорожка и Херсонска област вечно стават наши граждани Русия е подготвена да договаря с Украйна- киевският режим неотложно да спре сраженията и да се върне на масата за договаряния. Киев би трябвало да почете избора на ДНР, ЛНР, Запорожка и Херсонска област, единствено по този начин може да се реализира мир.
Ще подсигуряваме сигурността на ДНР, ЛНР, Запорожка и Херсонска област, ще помогнем за възобновяване на инфраструктурата. Русия в никакъв случай няма да съобщи жителите на ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област.
Западът е търсил и търси нов късмет да отслаби и унищожи Русия, не им дава покой фактът, че има такава велика страна. Западът се пробва да направи всичко допустимо, с цел да резервира неоколониалната система, като продължава да води хищническа политика. Западът се устоя като хегемон, за него е значимо всички страни да се откажат от суверенитета си в интерес на Съединени американски щати, Западът желае да види Русия като колония, като несвободно общество. Западът разчита на безотговорност, по този начин е било до момента. Западът не се нуждае от Русия, само че ние се нуждаем от нея. Ще защитим нашите полезности от Запада. Западът постоянно споделя, че пази реда и разпоредбите, само че от кое място идват тези правила? Двоен стандарт, предопределен за простаци.
Една от аргументите за вековната русофобия е, че по време на колонизацията не се оставихме да ни ограбят, принудихме Европа да търгува равноправно.
Западът употребява подтисничество, употреба и подчиняване вместо народна власт, а построеният от него еднополюсен свят е антидемократичен, подправен и двуличен.

Саботажът на газопроводите " Северен поток " е проведен от Запада. САЩ са единствената страна в света, която е употребила нуклеарни оръжия два пъти... Между другото, те сътвориха казус.  САЩ управляват всички " васални " страни в Европа, деиндустриализират ги и ги принуждават да работят против личните си ползи. Искаме ли да имаме родители номер едно, номер две, номер три вместо мама и баща? Нима сме изгубили разсъдъка си? Искаме ли да постановяваме на децата от началното учебно заведение неща, които водят до деградация и изгубване? Искаме ли да им се внушава, че вместо мъже и дами има избрани полове, и да им се предлага интервенция за промяна на пола? Това е недопустимо за нас, ние имаме друго бъдеще. Ясно е, че сегашният неоколониален модел е дефинитивно жертван. Истинските му господари ще се придържат към него до дъно, тъй като нямат какво друго да предложат на света с изключение на обир и нападения. Те плюят на естественото право на милиарди хора на независимост и правдивост - да дефинират сами бъдещето си. Днес ние се борим за обективен и свободен път, на първо място за себе си, за Русия. Диктатът, деспотизмът да останат вечно в предишното... Нашите полезности са хуманността, милосърдието и състраданието... Зад гърба ни е истината, зад тила ни е Русия.
След това Путин поотделно подписа документа за присъединение всеки от  " ръководителите " на сепаратистките републики и завладените територии.

 

Следващата седмица анексирането (става дума за 15 на 100 от територията на Украйна и с население към четири милиона) се чака да бъде утвърдено от Държавната дума и Съвета на федерацията, след което ще бъде юридически годно съгласно съветското законодателство.

Русия не управлява напълно Запорожието, както и основния град Запорожие на река Днепър, през днешния ден представителят на проруската администрация на окупираната част от региона Владимир Рогов съобщи, че краткотрайно столица на тази територия ще бъде град Мелитопол.

Преди церемонията в Кремъл прессекретарят на Путин Дмитрий Песков сподели, че по-късно през днешния ден ще посочи в какви тъкмо граници са приети от Русия Херсонска и Запорожка област, които ще влязат в състава на Руската федерация, съобщи ТАСС.

" Донецката и Луганската национални републики са приети от Русия в границите на границите от 2014 година Що се отнася до териториите на Херсонска и Запорожка област, би трябвало да уточня това ", сподели представителят в отговор на журналистически въпрос. " Днес ще уточним всичко ", добави той.

На въпрос ще стане ли още от през днешния ден цялата територия на така наречен Донецка национална република (ДНР) част от Русия, Песков отговори: " Де юре - да. Защото в състава на Руската федерация влиза приетата от нас страна в границите от 2014 година ". " Предстои тя (цялата територия на ДНР в рамките на Донецка област от 2014 г.) да бъде освободена ", сподели Песков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР